Martinez: "Niet beschouwen als stap terug in onze ontwikkeling"

18 november 2018, 23:57   Bijgewerkt: 19 november 2018, 00:01

Roberto Martinez zag dat België de controle verloor in het verloren spektakelstuk tegen Zwitserland (5-2). Maar volgens de bondscoach is het verspelen 0-2 voorsprong én de eindronde van de Nations League niet het gevolg van arrogantie.

"We verdedigden gewoon niet goed. We verloren de controle en de focus. We wisten wat er fout liep. Bij de rust was er nog altijd veel geloof in het eigen kunnen en dat we ervoor konden gaan", zegt Martinez tegen Het Nieuwsblad. Zwitserland was de enige die volle bak ging. Volgens Martinez omdat de gastheren bij de 0-2 achterstand niets meer hadden te verliezen. "Dat is logisch. Wat niet logisch is, dat we het uit handen gaven. Ik wil dit niet als een stap terug in onze ontwikkeling beschouwen. Dit is gewoon een slecht moment. We moeten hier sterker uitkomen. We moeten begrijpen wat er is gebeurd. Dan leren we eruit. We hebben het gewoon weggegooid."

Door een makkelijk gegeven strafschop kwam Zwitserland terug in de wedstrijd. "Die strafschop was het sleutelmoment. Ik weet niet of het strafschop was. Dat heb ik niet goed genoeg gezien, maar ik vertrouw op de scheidsrechter. Het was gewoon onwaarschijnlijk dat we plots alles vergaten. We verdedigden slecht, waren geen blok meer. We lieten ze rond het strafschopgebied doen wat ze wilden. We maakten echt veel, heel ongewone fouten. We kregen zelfs een tegengoal na een hoekschop voor ons."

Voor de Belgen zit het toernooi om de Nations League er nu op. Zwitserland meldt zich komende zomer in de eindronde. "We wilden zo graag eerste worden. Daarom is dit zo een enorm grote teleurstelling. De manier op de wedstrijd verliep doet heel veel pijn", aldus Martinez.

Lees ook: Alderweireld druipt af met Belgen: "Ik heb hier geen woorden voor"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen