Wedstrijd van de Week: deelt Chelsea United de genadeklap uit?

25 april 2019, 18:03

Manchester United was onder trainer Ole Gunnar Solskjaer bezig aan een opmars in de Premier League, maar dreigt de Champions League-boot toch te gaan missen. De Engelse grootmacht verloor drie van de laatste vier competitiewedstrijden en heeft een goede eindspurt nodig om alsnog in de top vier te eindigen. Tegen Chelsea - een directe concurrent - moet er zondag gewonnen worden. In samenwerking met Remiqz blikken we vooruit op de alles-of-niets-wedstrijd van United.

Head to Head

Wedstrijden: 177

Winst Manchester United: 73

Winst Chelsea: 53

Gelijk: 51

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar in historisch opzicht is Manchester United wel de favoriet om de ontmoeting op Old Trafford te winnen. Ook de recente resultaten zijn hoopgevend voor de ploeg van Solskjaer. The Red Devils verloren geen van de laatste drie wedstrijden tegen Chelsea en zijn op Old Trafford zelfs sinds 2013 ongeslagen tegen Londense club. Trekt United zondag aan het langste eind, dan komt de huidige nummer zes van de Premier League in punten gelijk met Chelsea. De Londense tegenstander staat nu vierde en heeft één punt voorsprong op nummer vijf Arsenal.

Keyplayers

Paul Pogba

Eden Hazard

Tot verbazing van velen is Hazard in tegenstelling tot Pogba niet opgenomen in het PFA's Team van het Jaar. En dat terwijl de Belgische aanvaller statistisch gezien bezig is aan zijn beste seizoen bij Chelsea. Geen speler in de Premier League was deze jaargang bij meer doelpunten betrokken dan Hazard (29). De aanvaller, die veelvuldig in verband wordt gebracht met een overgang naar Real Madrid, gaf daarnaast de meeste assists in de Engelse competitie (13). Het is duidelijk dat Chelsea ook dit seizoen sterk afhankelijk is van Hazard.

Teams

Manchester United

Chelsea

Net als Manchester United is ook Chelsea nog volop in de race voor de topvier. Het heeft de beste papieren om vierde te worden, maar dan moet er zondag wel gewonnen worden op Old Trafford. Chelsea won aan de hand van Eden Hazard zeven van de laatste tien duels, totdat er maandag op tweede paasdag met 2-2 gelijkgespeeld werd tegen Burnley. Dat was een dreun voor de ploeg, die zondag die nare smaak wil wegspoelen. Trainer Maurizio Sarri kiest doorgaans voor een 4-3-3-formatie met nieuweling Gonzalo Higuain als diepe spits.

Voorspelling

Op basis van de Global Club Index, een accurate weergave van de sterkte van een ploeg, is Manchester Unite  de favoriet voor de zege.

Winst United: 43,8%

Gelijkspel: 28,6%

Winst Chelsea: 27,6%

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen