Bournemouth trekt portemonnee en haalt concurrent voor Aké

18 mei 2019, 16:02

Bournemouth heeft de eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De middenmoter in de Premier League maakte vandaag bekend zich te hebben versterkt met Lloyd Kelly. De 20-jarige verdediger komt over van Bristol City, dat uitkomt op het tweede niveau.

Kelly kwam eerder vandaag door de medische keuring en tekende daarna een contract voor meerdere jaren bij Bournemouth. Hij kost de club aan de zuidkust van Engeland dertien miljoen euro. Kelly mag gerust een concurrent voor onze landgenoot Nathan Aké genoemd worden. Kelly is van nature linksback, maar zou ook centraal achterin en defensief op het middenveld uit de voeten kunnen. Aké is bij Bournemouth een vaste kracht in het centrum van de defensie en kan eveneens als linksback en defensieve middenvelder spelen.

Lees ookAké wacht geduldig op kans in Oranje: "Ik leer van Van Dijk"

De nieuwe aankoop van Bournemouth speelde in totaal 48 wedstrijden tijdens zijn dienstverband voor Bristol City, waarin hij twee doelpunten wist te maken. In die periode verdiende hij ook een uitnodiging voor Jong Engeland. Met Bristol City lukte het Kelly niet de play-offs om promotie naar de Premier League te bereiken, maar hij maakt de overstap naar het hoogste niveau nu alsnog. Bournemouth promoveerde in 2015 naar de Premier League en is sindsdien een stabiele middenmoter. Dit seizoen eindigde de ploeg op de veertiende plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen