Heerenveen en Twente komen tot wonderlijke remise

24 augustus 2019, 23:08
Foto: © ProShots

SC Heerenveen en FC Twente hielden elkaar in het Abe Lenstra Stadion op een 0-0 gelijkspel in een duel waarin fout op fout gestapeld werd. Beide ploegen creëerden veel kansen en hoewel Heerenveen de meeste verdedigende fouten maakte, is de ploeg van Johnny Jansen het team dat het zichzelf het meest mag aanrekenen niet gescoord te hebben in een wedstrijd die dus eindigde in 0-0, maar ook zomaar 5-5 had kunnen worden.

Beide ploegen kenden een enigszins teleurstellende voorbereiding op deze wedstrijd. SC Heerenveen verloor vorige week kansloos met 2-0 van FC Emmen, terwijl FC Twente vorige week in de ultieme slotfase RKC nog langszij zag komen en daardoor twee punten verspeelde. Ook roerden beide ploegen zich deze week nog op de transfermarkt. Waar de Tukkers bijna zeker zijn van de handtekening van Oriol Busquets, versterkten de Friezen hun aanvallende linie met de Deen Anders Dreyer.

Beide ploegen bleven namelijk fout op fout stapelen, al maakte SC Heerenveen nog net iets meer fouten dan FC Twente. Door enkele goede individuele acties van de buitenspelers was het echter SC Heerenveen dat ook de grootste kansen kreeg, maar door druistigheid van de spelers werden deze kansen om zeep geholpen.

Aangezien het na 75 minuten nog altijd 0-0 stond, was dat het sein voor FC Twente om een voorzichtig slotoffensief te starten. De ploeg van Garcia zette aan en kwam vaker in het doelgebied van Hahn, die eindelijk werd gedwongen zijn eerste redding te verrichten. Het offensief duurde echter maar kort, waarna SC Heerenveen nog iets probeerde te forceren. Naast een kopbal van Arjen van der Heide werden er echter geen goede kansen meer gecreëerd en eindigde dit duel in een wonderlijke 0-0

Opstellingen en beoordelingen:*

SC Heerenveen: Warner Hahn 6; Sherel Floranus 5,5, Ibrahim Dresevic 5, Sven Botman 4,5, Lucas Woudenberg 5 (46. Ricardo van Rhijn 5); Rodney Kongolo 6,5, Hicham Faik 5,5, Jordy Bruijn 6 (75. Jan Ras -); Mitchell van Bergen 6, Jens Odgaard 5, Chidera Ejuke 6,5 (83. Arjen van der Heide -).

FC Twente: Joël Drommel 6,5; Julio Pleguezuelo 5, Peet Bijen 5,5, Xandro Schenk 6, Calvin Verdonk 5,5 (80. Emil Berggreen -); Lindon Selahi 6,5, Godfried Roemeratoe 5 (68. Giorgi Aburjania 5,5), Javier Espinosa 5,5; Aitor Cantalapiedra 6,5 , Haris Vuckic 6, Keito Nakamura 5,5 (57. Rafik Zekhini 6,5).

Man of the match: Joël Drommel

*: speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen