FC Porto zet goede week door en is medekoploper in Portugal

22 september 2019, 23:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het was een mooie week voor FC Porto. De opponent van Feyenoord in de Europa League won donderdag het eerste groepsduel van Young Boys met 2-1 en drie dagen later werden er ook drie punten gepakt in de competitie. Middenmoter Santa Clara werd met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd.

De eindstand stond voor rust al op het bord. Na een kwartier had Zé Luis de Portugezen al op voorsprong gezet en vijf minuten voor rust zorgde een eigen doelpunt van César Henrique Martins voor de tweede treffer in Porto. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Porto is door de driepunter samen met Benfica medekoploper in de Portugese competitie. Op 3 oktober reist groepsfavoriet Porto af naar De Kuip, waar het tegen Feyenoord speelt in het tweede groepsduel van de Europa League. Feyenoord verloor de eerste wedstrijd op bezoek bij Rangers FC.