Emery oordeelt hard over Özil: "Anderen verdienen het meer"

4 oktober 2019, 09:43

Voor de tweede wedstrijd op rij zat Mesut Özil niet bij de wedstrijdselectie van Arsenal. Vanaf de tribune zag de Duitser zijn ploeg in de Europa League met 4-0 winnen tegen Standard Luik, in een duel waar veel jonge spelers hun opwachting maakten. Özil had nergens last van, maar was simpelweg gepasseerd door trainer Unai Emery.

Ook in het duel tegen Manchester United op maandagavond zat Özil niet bij de selectie. "Toen ik mijn selectie samenstelde vond ik dat andere spelers het meer verdienden dan hem", oordeelde een kritische Emery na afloop van de overwinning op Luik tegenover de BBC. "Hij moet hard blijven werken", was zijn advies aan de middenvelder.

Kansen pakken

In plaats van een ervaren speler als Özil koos Emery voor talenten als Kieran Tierney, Reiss Nelson, Ainsley Maitland-Niles, Joe Willock en Gabriel Martinelli. Willock kwam tot scoren tegen de Belgen en Martinelli schoot zelfs twee keer raak in een tijdsbestek van drie minuten. Hij is daardoor net als onder meer PSV'er Donyell Malen genomineerd voor de prijs van beste speler van de week in de Europa League.

"Wij moeten jonge spelers de kans geven en die pakken ze", jubelde Emery na afloop. "Zij zitten dicht tegen het hoogste niveau aan. Ze lieten zien dat ze kunnen presteren en scoren. Ze zijn goed."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen