PEC-back Van Wermeskerken droomt van Olympische Spelen

12 oktober 2019, 21:05
PEC-back Van Wermeskerken droomt van Olympische Spelen

Sai van Wermeskerken timmert aan de weg bij PEC Zwolle. De 25-jarige vleugelverdediger, deze zomer transfervrij overgekomen van SC Cambuur, begon het seizoen als reserve, maar is inmiddels basisspeler bij zijn nieuwe club. In Zwolle hoopt hij zich in beeld te spelen bij de Japanse voetbalbond.

Van Wermeskerken, die opgroeide in Japan, droomt namelijk van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar. "Het is voor veel voetballers een droom om daar te mogen spelen, ook voor mij. Er zijn niet veel spelers die de mogelijkheid krijgen om op de Olympische Spelen in eigen land uit te komen. Ik hoop dat ze nog een goede vleugelverdediger nodig hebben voor op de Olympische Spelen en dat ze in mij een optie zien", aldus de verdediger via de clubkanalen van PEC Zwolle.

Zijn teamgenoot Yuta Nakayama is aanvoerder Olympische elftal van Japan. Hoewel Van Wermeskerken ouder dan 23 jaar is, zou hij als dispensatiespeler opgeroepen kunnen worden. "De Japanse voetbalbond ziet mijn wedstrijden, want ze komen vaak in Zwolle kijken voor Yuta. Dat zie ik als een voordeel. Ik hoop dat ze mij dan ook in de gaten houden en ik mezelf in de kijker kan spelen, daarvoor moet ik mijzelf nu eerst bewijzen bij PEC Zwolle."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen