Lazio houdt druk op Inter en Juventus door winst in blessuretijd

5 januari 2020, 14:40
Lazio houdt druk op Inter en Juventus door winst in blessuretijd

Lazio Roma is 2020 uitstekend begonnen. De club van coach Simone Inzaghi boekte deze zondagmiddag op het nippertje een 1-2 overwinning op Brescia en blijft daardoor in het spoor van koplopers Internazionale en Juventus, die allebei morgen in actie komen. Grote man aan de kant van Lazio was spits Ciro Immobile die beide treffers voor zijn rekening nam.

Het duel tussen nummer drie Lazio en nummer achttien Brescia was de eerste wedstrijd in Italië in het nieuwe decennium. Mario Balotelli was namens Brescia daardoor de maker van het eerste doelpunt dit decennium. De spits kreeg na iets minder dan twintig minuten een lange bal voor zijn voeten en schoot diagonaal de 1-0 binnen voor de thuisploeg. Het is voor de tweede keer dat Balotelli de eerste treffer van het decennium maakte in Italië. In 2010 deed hij dit namelijk ook, toen namens Inter.

Lees ook: Balotelli scoort unieke goal in Italië

Brescia kon de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie, maar het deed zichzelf vlak voor rust de das om. Verdediger Andrea Cistana hield spits Felipe Caicedo vast en gaf daardoor een penalty weg. Tot overmaat van ramp kreeg Cistana ook nog de rode kaart en moest Brescia verder met tien man. Immobile maakte geen fout vanaf de stip en schoot de strafschop door het midden raak: 1-1.

Late lange bal

Na rust leek het er lang op dat Brescia ondanks de man minder toch een punt zou overhouden aan dit duel. Helaas voor de thuisploeg duurde het duel net iets te lang, want in blessuretijd ging Lazio er nog met de overwinning vandoor. Een lange bal van achteruit werd niet goed verwerkt door de defensie van Brescia, waarna Caicedo de bal kon terugleggen op Immobile en de spits in de rechterhoek raak wist te schieten: 1-2.

Door deze zege in extremis is het gat van Lazio Roma met koplopers Internazionale en Juventus nu drie punten. De beide topclubs spelen morgen nog en hebben allebei een lastige uitdaging. Juventus neemt het thuis op tegen nummer zes Cagliari, terwijl Inter op bezoek gaat bij Napoli.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen