Vardy oudste PL-topscorer, De Bruyne in rijtje met Messi en Henry

26 juli 2020, 20:41

Jamie Vardy (33) heeft zich zondag gekroond tot de oudste topscorer van de Premier League ooit. De spits van Leicester City scoorde tegen Manchester United niet en greep met zijn ploeg naast deelname aan de Champions League, maar hield de scorende Danny Ings en Pierre-Emerick Aubameyang desondanks achter zich en is daarmee bovendien de eerste topscorer van Leicester ooit.

Met 23 treffers houdt Vardy zijn directe concurrenten Aubameyang – die zondag na een half uur al twee keer had gescoord namens Arsenal – en Ings achter zich. Daarmee neemt hij het record van Didier Drogba af, die in 2009/2010 met 29 goals topscorer werd en met zijn 32 jaar de oudste was die dat lukte. Die prestatie is door Vardy dus verbeterd, waarmee hij bovendien de eerste topscorer van Leicester City ooit werd. In het kampioensjaar van The Foxes moest hij Harry Kane voor zich dulden. Raheem Sterling en Mohammed Salah completeren de top-vijf.

Record De Bruyne

Ook Kevin De Bruyne schreef een mooi record op zijn naam. Met enig fortuin kreeg hij de assist op Sterling op zijn naam tegen Norwich City, waardoor hij zijn twintigste eindpass van het seizoen gaf. Daarmee evenaart hij het record van Thierry Henry, die dat in 2002/2003 ook lukte namens Arsenal. De Fransman had daar wel twee wedstrijden meer voor nodig. In alle Europese topcompetities lukte het alleen Lionel Messi (dit seizoen) en Henry tot dusver om dat aantal te halen.

Lees ook: Heerlijke kopbal Van Dijk bezorgt hem Premier League-records

Prijs voor Ederson

Ook Manchcester City-keeper Ederson schreef ook nog een prijs op zijn naam. De doelman hield de meeste clean sheets (16), gevolgd door Burnley-keeper Nick Pope (15). Alisson Becker (Liverpool), David de Gea (Manchester United), Dean Henderson (Sheffield United), Rui Patrício (Wolverhampton Wanderers) en Kasper Schmeichel (Leicester City) hielden dertienmaal de nul, waarbij Alisson wel een tijdje met een blessure kampte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen