Gudde baalt en gunt Koeman de stap, Lodeweges interim

19 augustus 2020, 11:52

De KNVB baalt van het vertrek van bondscoach Ronald Koeman, maar respecteert de beslissing van de coach ook. Bij monde van directeur betaald voetbal Eric Gudde laat de voetbalbond weten dat ze de naar Barça vertrokken oefenmeester dankbaar zijn voor de laatste succesvolle jaren. Assistent-trainer Dwight Lodeweges neemt tijdelijk het stokje over, tot er een opvolger is benoemd.

Dat laat de KNVB weten in een persbericht. "We betreuren de beslissing van Ronald, maar respecteren zijn keuze", aldus Gudde. "In de periode dat Ronald bondscoach is geweest heeft hij zeer goede resultaten met het Nederlands elftal geboekt. Hij heeft Oranje weer kleur op de wangen gegeven, na een aantal moeizame jaren. En daar zijn we hem zeer erkentelijk voor. De spelersgroep heeft zich ondertussen geweldig ontwikkeld, wat dat betreft kunnen we verder op de ingeslagen weg."

Onder Koeman werd onder andere de finale van de Nations League behaald en plaatste Oranje zich voor het EK 2020. Omdat het toernooi met een jaar werd uitgesteld, mist Koeman het toernooi. De coach beloofde aan te blijven om het EK mee te maken, maar is daar dus op teruggekomen omdat FC Barcelona een droomclub is. Oranje speelt onder vermoedelijk dus Lodeweges twee wedstrijden in de UEFA Nations League, tegen Polen (4 september) en Italië (7 september).

Lees ookTien potentiële opvolgers voor naar Barça vertrekkende Koeman 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen