Málaga in diepe ellende: twaalf spelers weg door problemen

24 augustus 2020, 19:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Niet heel lang geleden was Málaga CF nog deelnemer in de Champions League, maar inmiddels is de club afgezakt tot de krochten van het Spaanse profvoetbal. De club heeft de spelers en de werknemers maandag laten weten dat er een collectieve ontslagprocedure opgestart zal gaan worden.

Dat is volgens de club noodzakelijk om het hoofd boven water te kunnen houden. De club verkeert in grote financiële zorgen en moet daardoor snijden in in de uitgaven. Er zullen liefst twaalf spelers, onder wie enkele basiskrachten, van de loonlijst worden geschrapt. Daarnaast zal een groot deel van het kantoorpersoneel worden ontslagen. 'We moeten verder herstructureren en dat zal van grote invloed zijn op het eerste elftal', schrijft de club op de website. 'We hebben al enkele zware beslissingen genomen en er komt meer aan.'

Málaga speelde in 2013 nog in de kwartfinale van de Champions League, maar daarna werd de neerwaartse spiraal gestart. De club degradeerde in 2018 naar het tweede niveau en eindigde vorig seizoen als veertiende in die competitie. Komend seizoen zal de oud-werkgever van Ruud van Nistelrooy het vermoedelijk nog zwaarder gaan krijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen