Lodeweges moet achterin puzzelen bij Nederlands elftal

3 september 2020, 14:21

Oranje mist tegen Polen drie van de vier verdedigers die normaal in de basis staan. Naast Matthijs de Ligt en Daley Blind ontbreekt ook Denzel Dumfries. Het betekent dat interim bondscoach Dwight Lodeweges moet puzzelen voor de opener van de Nations League op vrijdag.

Dumfries ontbreekt vanwege privé-omstandigheden. Officieel is niet bekend wat die zijn, maar volgens het Eindhovens Dagblad staat de rechtsback op het punt vader te worden. "We hopen dat Dumfries zaterdag weer kan aansluiten", aldus Lodeweges op de persconferentie van donderdag. Stefan de Vrij moest donderdag het trainingskamp met een blessure verlaten. "Hij had het probleempje al wat langer. Dit had ook goed kunnen uitpakken, maar dit is toevallig niet goed gegaan. Hij was hevig teleurgesteld, want dit was zijn kans om te spelen."

Lees ook: Wijnaldum zegt drie keer hetzelfde over Barcelona: "Een gerucht"

Ondanks de problemen achterin, roept Lodeweges geen vervanger op. Ook Teun Koopmeiners niet. De aanvoerder van AZ mocht vandaag (donderdag) meetrainen met Oranje. "We redden het met de mensen die we hebben. Koopmeiners was een optie, maar daar hebben we niet voor gekozen. We zijn ook al een aantal dagen bezig." Ook het feit dat de internationals allemaal in een andere fase van het nieuwe seizoen zitten, kan morgen de opstelling tegen Polen bepalen."We moeten goed uitkijken. Een aantal heeft veel gedaan, maar een aantal ook weinig. Wie kan een hele wedstrijd aan? Telkens zijn we aan het jongleren. Maandag is er ook weer een wedstrijd."

De omstandigheden vergroten de mogelijkheden voor een debuut van Owen Wijndal, Perr Schuurs en/of Mohamed Ihattaren. Gezien de personele problemen achterin lonkt vooral voor Wijndal en Schuurs een debuut. "Natuurlijk durf ik ze te laten debuteren. Anders had ik ze niet geselecteerd. Ik ben niet bang om hen in te zetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen