Lodeweges content na debuut: "Voor rust te weinig diepte"

4 september 2020, 23:13

Dwight Lodeweges is tevreden over hoe het Nederlands elftal zich na rust herstelde van een moeizame eerste helft tegen Polen. Oranje maakte na rust dankzij Steven Bergwijn het verschil (1-0), nadat Lodeweges in de kleedkamer hamerde op een tactische omzetting.

"Afgelopen week hebben we op de training gewerkt aan dingen die beter moesten. Dat hebben we de eerste helft niet laten zien", blikte de debuterende bondscoach terug voor de camera's van de NOS. "We wilden graag diepte in ons spel krijgen, maar dat deden we niet voldoende." Daarom liep Oranje zich voor de pauze stuk op de versterkte middenlinie van Polen, die in een 4-5-1-formatie aantraden. "Na rust gingen we daar secuurder mee om en kregen we meer ruimte aan de zijkanten. Uiteindelijk ben ik daarom tevreden."

Lodeweges bleef vanavond (vrijdag) de enige debutant aan Nederlandse zijde. De 62-jarige oefenmeester besloot Perr Schuurs, Owen Wijndal en Mohamed Ihattaren negentig minuten op de bank te houden. "Ik vond een 1-0 tussenstand te benauwd om debutanten te brengen", verklaarde Lodeweges zijn keuzes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen