Feyenoord-assistent Pot positief over Bannis en Zirkzee

13 november 2020, 20:02

Met Naoufal Bannis heeft Feyenoord een talentvolle spits onder contract staan, die onlangs een nieuwe verbintenis tekende in De Kuip. De pas achttienjarige aanvaller maakte tegen FC Emmen zijn eerste goal in de Eredivisie en volgens assistent Cor Pot zit er nog veel meer in het vat.

De 69-jarige assistent van Dick Advocaat is positief over de aanvaller. "Bannis maakt echt vorderingen. Maar om dé spits te worden in Feyenoord 1 moet je echt wat laten zien. Ik ben blij dat hij en Dylan Vente meetrainen bij ons. Ze moeten aanhaken op het niveau dat echt een stuk hoger is dan ze gewend zijn. Als je hen tegen de Russische kleerkasten van CSKA Moskou opstelt, maak je ze echt kapot", vertelt Pot bij RTV Rijnmond over waarom Bannis niet speelde tegen CSKA.

Advocaat liet in de zomer weten graag een nieuwe spits erbij te willen, maar dat kwam er niet van. Mogelijk kan dat in de winter alsnog. "Als je een spits haalt, moet je iemand halen die er direct staat", weet Pot. "Anders heeft het geen zin. Je moet kijken naar clubs waar ze op de bank zitten, maar wel bijvoorbeeld bij de nationale ploeg zitten." Eén van de namen die genoemd werd, was die van Joshua Zirkzee. "Zirkzee is een mogelijkheid. Dat vind ik ook een talentvolle speler", zei Pot.

Toekomst Advocaat

Overigens heeft Advocaat bij Feyenoord een in 2021 aflopend contract. Pot acht de kans niet groot dat hij nog langer in Rotterdam-Zuid werkzaam blijft. "Normaal gesproken zal Dick stoppen bij Feyenoord. Hij is al zo lang trainer en altijd op een hoog niveau. Nog zo fanatiek en ook inventief. Ik durf niet te zeggen dat hij definitief stopt. Maar als hij mij weer vraagt, ga ik mee. Ik laat hem niet in de steek. Ik vind het gewoon geweldig hem te om met werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen