Geen paniek bij PEC Zwolle, wél twee winterse aanwinsten

13 november 2020, 08:02
Geen paniek bij PEC Zwolle, wél twee winterse aanwinsten

PEC Zwolle raakt niet in paniek ondanks de mindere resultaten van de laatste weken. Bij de supporters is er onrust en de bus werd al een keer opgewacht, maar volgens de (technische leiding) is er geen reden tot paniek. "We hebben het echt nog wel goed voor elkaar", stelt voorzitter Adriaan Visser. Desondanks wordt er wel gekeken naar twee winterse versterkingen.

Dat schrijft De Stentor. Er moet nog een linksback en een snelle rechtsbuiten aan de selectie worden toegevoegd. Dat stond ook voor afgelopen zomer op het wensenlijstje – helemaal na het vertrek van Vito van Crooy – maar werd door de penibele financiële situatie geen werkelijkheid. Visser geeft aan dat er zo'n vier miljoen euro is verdampt door de coronacrisis, waarvan een deel anders geïnvesteerd zou worden in de selectie.

Desondanks staat er in zijn ogen een goede groep en houdt ook trainer John Stegeman vertrouwen in een goed vervolg van het seizoen. "Van alle clubs in de Eredivisie staan we bovenaan wanneer het gaat om het aantal schoten. En dat zijn kansen, als je het mij vraagt. Alleen, ze gaan nog niet tussen de palen", zei hij desgevraagd over de improductiviteit.

Contractverlenging

Daarnaast gaat de club de contracten van Yuta Nakayama (23), Sai van Wermeskerken (26), Dean Huiberts (20) en Eliano Reijnders (20) verlengen. De club is tevreden over de ontwikkeling van die (jonge) spelers, waardoor ze hen graag langer aan zich willen binden. Van hen heeft overigens alleen Reijnders sowieso een aflopende verbintenis, de rest staat nog onder contract tot en met 2022 óf heeft een optie in zijn contract staan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen