Barça vindt aansluiting door winnende treffer De Jong

16 december 2020, 23:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het FC Barcelona van Ronald Koeman en Frenkie de Jong heeft woensdagavond een zeer belangrijke zege geboekt in La Liga. Thuis werd er met 2-1 gewonnen van koploper Real Sociedad. Frenkie de Jong maakte vlak voor rust de winnende treffer voor Barça, met zijn eerste goal van het seizoen. Hij tikte binnen op aangeven van Jordi Alba.

Bij voorbaat had Barça een lastige opdracht, aangezien Sociedad buitenshuis nog niet had verloren. Voor de ploeg van Koeman was de opdracht echter duidelijk, want er moest gewonnen worden om aansluiting te houden bij de top van La Liga. Met Sergino Dest als rechtsback keek het wel eerst tegen een achterstand aan. Hoewel de thuisploeg het overwicht had, maar geen grote kansen creërde, troefde Portu de jonge Pedri af en hij kon bij de tweede paal binnen tikken.

Het antwoord van Barça duurde niet lang, want nadat Griezmann de bal teruglegde en het leer in het strafschopgebied bleef liggen, schoot Alba heerlijk raak met zijn verkeerde rechterbeen voor de 1-1. Vlak voor rust was diezelfde Alba de aangever bij de 2-1 van De Jong, die allereerst werd teruggefloten wegens buitenspel. Na interventie van de VAR vond de treffer alsnog doorgang. In de tweede helft kreeg met name Griezmann de nodige mogelijkheden, maar de Fransman die opvallend genoeg met vlechtjes het veld betreedde, faalde een aantal keer jammerlijk. Barça staat nu op een vijfde plaats, met twintig punten uit twaalf duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen