Zlatan biedt 'als een groot kampioen' zijn excuses aan

27 januari 2021, 09:27   Bijgewerkt: 27 januari 2021, 14:52

Zlatan Ibrahimovic heeft na afloop van de verloren bekerwedstrijd tegen aartsrivaal Inter zijn excuses aangeboden aan zijn teamgenoten van AC Milan. De 39-jarige aanvaller hielp zijn ploeg in eerste instantie in het zadel door de score openen, maar moest vervolgens in de tweede helft voortijdig van het veld nadat hij zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving.

De eerste kaart van de avond kreeg hij na een aanvaring met Romelu Lukaku. Vlak voor rust kregen de twee het met elkaar aan de stok en wisselden zij niet even vriendelijke woorden. Toen de tweede helft een kwartier oud was, werd Ibrahimovic opnieuw bestraft met een gele kaart. Ditmaal voor een overtreding op Aleksandar Kolarov. Met tien tegen elf gaf AC Milan de 0-1 voorsprong uit handen en verloor het in blessuretijd met 2-1.

Zie ook: te horen wat Zlatan en Lukaku elkaar toewensen

Na afloop van de wedstrijd vertelde Ibrahimovic aan zijn teamgenoten spijt te hebben van zijn rode kaart. "In de kleedkamer heeft hij zich verschuldigd, als een groot kampioen die hij is. In zijn wens het team te helpen, sloeg hij door", aldus AC Milan-trainer Stefano Piolo, die niet te zwaar wilde wegen aan de ruzie tussen Ibrahimovic en Lukaku.

Ook Inter-trainde Antonio Conte bagatelliseerde het akkefietje tussen de topspitsen. "Dit was een derby, niet een gewone wedstrijd. Spanning hoort erbij. Ik ben zelf ook voetballer geweest en weet dat er situaties zijn waarin je je zelfbeheersing kunt verliezen. Het was goed om te zien dat Romelu zo geconcentreerd en gefocust was. Zlatan heeft de vastberadenheid van een winnaar, een krijger, en op dat vlak groeit Romelu."