Fernandes slacht Sociedad; Spurs voor rust klaar met WAC

18 februari 2021, 21:10

Het tweeluik tussen Real Sociedad en Manchester United lijkt na één ontmoeting al beslist in het voordeel van de Engelsen. Bruno Fernandes had het in San Sebastian weer op zijn heupen en was goed voor twee treffers. Latere goals van Marcus Rashford en Daniel James bepaalden de eindstand op liefst 0-4.

Het zijn bizarre statistieken die Bruno Fernandes dit seizoen aflegt bij Manchester United. Zo is hij in de Premier League met veertien goals en tien assists in 24 wedstrijden gemiddeld bij één doelpunt per wedstrijd betrokken. Maar ook in Europa is de Portugees van enorme waarde voor zijn ploeg. In de zes gespeelde groepsfasewedstrijden in de Champions League maakte hij vier treffers en gaf hij één assist en die cijfers trok hij vandaag door in de Europa League. 

Er was een klein halfuur gespeeld toen Marcus Rashford een diepe bal in de zestien van Sociedad gaf. Fernandes ging eropaf, evenals twee Sociedad-verdedigers en doelman Alejandro Remiro. Toch kwam de United-middenvelder wonderbaarlijk genoeg als winnaar uit de strijd en kon hij zijn eerste binnen schieten. Zijn tweede treffer, even na rust, werd opnieuw voorbereid door Rashford. De aanvaller gaf de bal aan Daniel James, die hem vervolgens - al dan niet onbewust - klaarlegde voor Fernandes. De middenvelder aarzelde niet en schoot zijn tweede avond binnen. 

Ook de statistieken van Rashford zelf mogen er overigens zijn. De aanvaller liep al één op één in de Champions League en pikte ook tegen Sociedad zijn doelpunt mee. Rashford werd diep gestuurd, dribbelde een stuk en schoof de bal keurig het doel in: 0-3. Ook de vierde treffer zou nog vallen. Nadat een eerste goal van Mason Greenwood nog werd afgekeurd wegens buitenspel, was het laat in de wedstrijd James die na een rappe dribbel zelf ook op het scoreformulier kwam te staan. Zo zette Manchester United - overigens zonder de geblesseerde Donny van de Beek - een vrijwel niet meer weg te geven uitgangspositie neer voor de return.

Wolfsberger AC - Tottenham Hotspur 1-4

Na rust deed Wolfsberg nog iets terug via Michael Liendl, die een penalty binnen schoot. Gevaarlijk werd het echter niet meer en vlak voor tijd was het invaller Carlos Vinicius die ook nog voor 1-4 zorgde. Net als de doelpuntenmaker kreeg ook Steven Bergwijn nog minuten van trainer José Mourinho. Hij kwam in de 65e minuut in de ploeg als vervanger van Lucas Moura. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen