De Jong verlengt bij PSV; hulp van Vennegoor of Hesselink

4 mei 2021, 15:47
De Jong verlengt bij PSV; hulp van Vennegoor of Hesselink

Net als Ajax gaat ook PSV met een assistent van de technisch manager werken. Onlangs maakte de club uit Eindhoven al bekend dat het iemand wilde vinden die John de Jong kan ondersteunen in zijn rol als technisch manager. Die persoon is Jan Vennegoor of Hesselink geworden, bevestigt De Jong bij Voetbal International. PSV heeft inmiddels bevestigd dat zijn contract is verlengd.

De Jong geeft tevens aan dat hij zijn contract bij PSV gaat verlengen, tot 2024. "Ik vind de komende drie jaar een mooie periode om het succes terug te brengen en om te helpen PSV weer toekomstbestendig te maken", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik zit hier nu 21 jaar en als mensen het over mij hebben, zeggen ze: flegmatiek, linkspootje, of dat ik als directeur en als mens zo toegankelijk ben. Vind ik allemaal prima, maar vergis je niet: ik doe alles om prijzen te winnen met PSV. Die innerlijke drive is echt enorm groot."

De Jong bevestigt dat Vennegoor of Hesselink hem zal gaan helpen bij zijn werkzaamheden. Bij Ajax is met Marc Overmars en Gerry Hamstra een soortgelijke constructie op poten gezet. Vennegoor of Hesselink is dit seizoen hoofdscout, maar schiet De Jong af en toe al te hulp. "Hij heeft als hoofdscout veel tijd geïnvesteerd in zijn netwerk en het leren kennen van de spelersmarkt van 16 tot en met 21 jaar in binnen- en buitenland."

Volgens De Jong is het goed dat hij als 'td' zijn taken gaat verdelen. "Marcel Brands deed het in zijn tijd allemaal alleen, toen dacht ik al: Hoe doet hij dit? Het werk van een td is daarna door het veranderende voetballandschap nog intensiever geworden. We hebben 65 contractspelers, allemaal met hun eigen agent en hun eigen verhaal bij PSV. Het is goed de taken te gaan verdelen. Jan is de link tussen de academy en het eerste elftal. Hij gaat ook zijn contract verlengen. Nog langer dan ik, dat is ook richting de toekomst goed."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen