Vijftal trainers genoemd als opvolger Snoei, club neemt de tijd

20 mei 2021, 11:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Graafschap moet op zoek naar een trainer voor het komende seizoen. Mike Snoei slaagde er niet in de club naar de Eredivisie te loodsen en werd woensdag om die reden door de club op straat gezet. Daags na het ontslag noemde De Gelderlander vijf mogelijke opvolgers, al gaf voorzitter Martin Mos direct aan de tijd te nemen met het vinden van de meest geschikte kandidaat.

Het rijtje geopperde kandidaten bestaat uit Joseph Oosting (assistent-trainer bij Vitesse), Darije Kalezic (MVV), Mitchell van der Gaag (Jong Ajax), Hans de Koning en Alfons Groenendijk (beiden clubloos). Op de genoemde namen wilde Mos nog niet ingaan. "We hebben de tijd om er rustig over na te denken", reageerde de voorzitter in de wetenschap dat op 26 juni de eerste training gepland staat. "We gaan rustig kijken hoe we komend seizoen willen voetballen en welke trainer daarbij past."

Snoei kon op steeds minder steun rekenen, zowel intern als bij de supporters. De misgelopen promotie was de druppel, waarna woensdag zijn ontslag volgde. "Dit is geen leuke beslissing, want ik had een goede relatie met Mike", reageerde Mos een dag later tegenover De Gelderlander. "Maar ik sta ook achter het besluit om afscheid van hem te nemen. Het draagvlak is weggevallen. Bij de supporters, de sponsors en ook in de oragnisatie."

"Toch voelt het een beetje als scorebordjournalistiek", erkende Mos. "Als we van de wedstrijd tegen Jong Ajax en Helmond Sport er één hadden gewonnen, had Mike er nog gezeten. Hij heeft ook een enorme hoeveelheid punten gehaald. Dat is het probleem niet. Wel dat hij geen prijs heeft gepakt." Daarbij koos de club er met het ontslag ook voor om Snoei in bescherming te nemen. "We wilden het Mike niet aandoen dat hij volgend seizoen vanaf het begin onder druk zou staan. Het sentiment is nu eenmaal negatief, over de hele breedte."

Snoei zelf gaf eerder al aan te begrijpen dat hij als eindverantwoordelijke wordt gezien voor de misgelopen promotie, al had hij zelf zeker nog perspectief gezien bij de club. "Ik kreeg een statistiek doorgestuurd dat ik de trainer met het hoogste winstpercentage ooit ben geweest bij De Graafschap. Dat is dan blijkbaar niet genoeg. Ik vind dat ergens wel apart, want voetbal gaat om winnen. Ik heb dit seizoen echt niet alles goed gedaan, maar veel dingen wel, want anders kom je niet aan die 77 punten. Ik had graag doorgegaan en het gevecht nog één keer aangegaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen