Waarom De Jong bij PSV hulp krijgt van Vennegoor of Hesselink

5 mei 2021, 08:29

Jan Vennegoor of Hesselink gaat de komende jaren bij PSV technisch manager John de Jong ondersteunen in zijn werkzaamheden. De Eindhovenaren zijn weliswaar tevreden over de technische man en boden hem om die reden zelfs contractverlenging aan, maar toch krijgt hij dus ondersteuning. Waarom?

Dat heeft vooral te maken met de overvolle agenda van De Jong. 'Omdat een club als PSV een kleine zeventig contractspelers in dienst heeft. Die mannen en ook hun omgeving (zaakwaarnemers, familie) hebben allemaal de nodige aandacht nodig, terwijl De Jong ook de spelersmarkt voor PSV in de gaten moet houden', legt het Eindhovens Dagblad uit over de technisch manager van PSV. Daardoor wordt er een aantal taken afgestoten naar Vennegoor of Hesselink.

'De oud-spits was hoofdscout, maar schuift wat op richting de directie en gaat ook hoofd opleidingen Ernest Faber ondersteunen. Vennegoor of Hesselink wordt mede-verantwoordelijk voor het vormgeven van het spelersbeleid, dat tegenwoordig nogal veelomvattend is', leg het ED uit over de nieuwe functie van de voormalig spits van PSV. De Jong houdt zodoende meer tijd over om alle scoutingstips te onderzoeken, al is het op de lange termijn niet uitgesloten dat 'Lange Jan' in de toekomst ooit de functie van De Jong zal vervullen.

Lees ookDe Jong verlengt bij PSV; hulp van Vennegoor of Hesselink

Hoewel er veel kritiek is op de huidige technisch manager van PSV, die onder anderen miskopen Armindo Bruma, Timo Baumgartl en Ritsu Doan aantrok, geniet De Jong volgens de regionale krant intern nog veel vertrouwen. Dat heeft te maken met zijn netwerk, vaardigheden en karakter, zo stelt het ED. Ook bij de uitgaande transfer van bijvoorbeeld Hirving Lozano deed hij zijn verkopende werk goed en de komst van Roger Schmidt wordt nog altijd gezien als een knappe zet.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen