'FC Twente troeft Feyenoord af met komst Costa Ricaanse spits'

11 juni 2021, 17:52   Laatste update: 24 juni 2021, 13:36

FC Twente heeft de volgende aanwinst voor het nieuwe seizoen bijna binnen. De club uit Enschede is volgens Tubantia dicht bij een akkoord met Manchester City over de tijdelijke overgang van Manfred Ugalde (midden op foto), een negentienjarige spits uit Costa Rica. Volgens media uit het Centraal-Amerikaanse land waren ook Feyenoord en VVV-Venlo in de markt voor Ugalde.

Tubantia schrijft dat de overgang nog niet helemaal is afgerond, maar dat een akkoord wel aanstaande is. Daarmee lijkt Twente de strijd te winnen om Ugalde, die een jaar geleden door Manchester City werd overgenomen van Deportivo Saprissa. De Engelse grootmacht stalde Ugalde vervolgens direct bij satellietclub Lommel SK, waar hij het afgelopen jaar veel indruk maakte.

Op het tweede niveau van België was Ugalde het voorbije seizoen goed voor elf doelpunten en drie assists in 22 wedstrijden. Slechts vier spelers waren vaker trefzeker dan de spits die volgend seizoen waarschijnlijk in de Grolsch Veste is te bewonderen. Ugalde kan niet alleen in de punt van de aanval, maar ook op de nummer tien-positie uit de voeten.

Worden de laatste plooien gladgestreken, dan is Ugalde de derde zomeraanwinst van Twente. De club uit Enschede versterkte zich in een eerder stadium al met Lars Unnerstall (PSV) en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385872/twente-trapt-drukke-transferzomer-af-met-komst-misidjan/,_blank,Virgil Misidjan (FC Twente)]. De Tukkers hopen ook de geblesseerde Vaclav Cerny definitief over te nemen van FC Utrecht.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen