Onzekerheid over spitsenduo Vitesse, Rashica laat kassa rinkelen

22 juni 2021, 22:11

Het liefst beschikt Vitesse komend seizoen weer over Loïs Openda (foto) en Armando Broja. Een zekerheid is dat allerminst. Beide aanvallers werden gehuurd van respectievelijk Club Brugge en Chelsea. Vitesse-trainer Thomas Letsch is het meest optimistisch over een langer verblijf van Openda.

Volgens Letsch wil Openda graag voor de Arnhemmers spelen. "Aan spelers die tegen hun zin bij Vitesse spelen heb ik niets. Armando Broja is een lastiger verhaal", zegt de Duitse oefenmeester tegen Voetbal International. "Chelsea heeft volgens mij zestien spelers op dit EK, die zullen allemaal later aansluiten. Veel huurlingen zullen de voorbereiding mee gaan maken en zo hun kans krijgen."

Letsch weet op het moment niet wat de status van Broja is. "Als hij wil, willen we hem graag nog een jaar huren. Lukt het niet, doen we het met andere spitsen. Hopelijk Openda, maar we hebben ook Oussama Darfalou, Thomas Buitink is terug en we hebben Julian von Moos gehuurd."

Rashica laat Arnhemse kassa rinkelen

Oud-Vitessenaar Milot Rashica maakte vandaag (dinsdag) een transfer naar de Premier League. De 24-jarige aanvaller verruilt Werder Bremen voor Norwich City, dat komend seizoen in de Premier League speelde. Naar verluidt betalen de Engelsen elf miljoen euro voor de Kosovaar.

Volgens De Gelderlander laat deze transfer de kassa van Vitesse ook rinkelen. Vanwege een doorverkooppercentage gaat één miljoen euro richting het Gelredome. Drieënhalf jaar geleden verkocht Vitesse Rashica aan Werder, dat komend seizoen een niveau lager speelt.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen