PL-iconen snappen niks van 'absurde' coronaregels bij Engeland

22 juni 2021, 21:32

Engeland speelt de wedstrijd tegen Tsjechië vanavond zonder Mason Mount en Ben Chilwell. Het tweetal moest in quarantaine nadat zij na het duel tegen Schotland (0-0) in nauw contact zijn geweest met Chelsea-ploeggenoot Billy Gilmour, die later positief werd getest. De maatregel viel niet in goede aarde bij enkele voormalig Premier League-spelers.

Het feit dat Mount en Chilwell in zelfisolatie moeten, terwijl dat voor geen enkele Schotse ploeggenoot van Gilmour geldt, kon op weinig begrip rekenen. Enkele Premier League-iconen lieten zich via social media kritisch uit. 'Absolute Joke', schreef Gary Neville bijvoorbeeld op Twitter, terwijl Gary Lineker het besluit 'volkomen absurd' noemde. Petr Cech uitte zich op Instagram via een iets uitgebreider statement.

"Kan iemand me helpen begrijpen hoe het mogelijk is dat Mount en Chilwell - beiden negatief getest - in isolatie moeten nadat ze in contact zijn geweest met Billy Gilmour, terwijl het gehele Schotse team dat een kleedkamer, hotel, vliegtuig, eetzaal en vergaderzaal met elkaar deelt, zonder problemen een wedstrijd mag spelen, omdat ze negatief getest zijn?", vroeg hij zich hardop af. "Wat is het verschil als ze dezelfde testresultaten afleggen? Het is onbegrijpelijk."

Door de quarantaine zijn Mount en Chilwell er vanavond niet bij tijdens het laatste groepsduel tegen Tsjechië, waar beide ploegen al zeker zijn van een plek in de achtste finale. Omdat zij een week in isolatie moeten, lijken zij ook het achtste finale-duel aan zich voorbij te moeten laten gaan. 

Lees ook: Mount en Chilwell afwezig bij Engeland door lange isolatie

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen