Tagliafico maakt dure overtreding bij Argentijnse Copa-start

15 juni 2021, 07:55

Het is Argentinië niet gelukt om de eerste wedstrijd op de Copa América om te zetten in een overwinning. De Argentijnen bleven in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) steken op een 1-1 gelijkspel tegen Chili. Lionel Messi zette Argentinië in Rio de Janeiro nog wel op voorsprong, maar na een ongelukkig moment van Nicolás Tagliafico kwamen de Chilenen langszij.

Een prachtig eerbetoon aan Diego Maradona (zie video hieronder) ging vooraf aan de wedstrijd tussen Argentinië en Chili. Bij de Argentijnen was er een basisplaats voor Tagliafico, terwijl zijn Ajax-maatje Lisandro Martínez negentig minuten op de bank vertoefde. Het openingsdoelpunt viel na een halfuur. Messi nam bij een vrije trap plaats achter de bal en liet doelman Claudio Bravo kansloos.

De Argentijnen slaagden er na rust niet in om de voorsprong vast te houden. Een overtreding in het strafschopgebied van Tagliafico kwam een van de favorieten voor de eindzege in de Copa América duur te staan. In een poging de bal weg te werken, trapte de Ajax-linksback Arturo Vidal in het kruis. De Chileense middenvelder schoot de penalty via doelman Emiliano Martínez op de lat, maar in de rebound kopte Eduardo Vargas alsnog raak.

Ondanks de misstap is er nog geen man overboord voor Argentinië. Liefst vier van de vijf landen in de groep plaatsen zich namelijk voor de kwartfinale van de Copa América. Des te beter Argentinië presteert in de poulefase, des te groter de kans dat in de volgende ronde niet direct een topland als Brazilië of Colombia wordt getroffen. In de nacht van zaterdag op zondag speelt Argentinië zijn volgende groepswedstrijd tegen Uruguay.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen