Fikse domper Koeman: Ilaix uit de Barça-selectie gezet

9 juli 2021, 13:36

Ronald Koeman heeft een fikse domper te incasseren gekregen bij de start van het nieuwe seizoen. De talentvolle middenvelder Ilaix Moriba (18), die vorig seizoen is doorgebroken bij FC Barcelona, heeft geweigerd om zijn salaris te laten verlagen. Daardoor heeft de club hem op non-actief gezet en ontbreekt hij in de voorbereiding, die zaterdag officieel van start gaat.

Dat schrijft de Spaanse journalist Gerard Romero. De Catalaanse club zit in grote financiële moeilijkheden en heeft veel gesprekken gevoerd met de spelers over het inleveren van salarissen. Het zat derhalve ook met de doorgebroken Ilaix om tafel om te praten over het inleveren van salaris, maar hij heeft het voorstel niet geaccepteerd. De club heeft hem voorlopig daarom buiten de A-selectie gelaten voor het nieuwe seizoen.

Dat is een fikse domper voor Koeman, die vorig seizoen veel speeltijd gaf aan Ilaix, die de voorkeur kreeg boven bijvoorbeeld Miralem Pjanic en Riqui Puig. De fysiek sterke middenvelder, die de nieuwe Paul Pogba genoemd wordt, maakte veel indruk en zou – helemaal omdat Georginio Wijnaldum alsnog naar Paris Saint-Germain vertrok – ook komend seizoen weer een grote rol vervullen.

Lees ookWaarom FC Barcelona financieel aan zulke strenge regels vast zit

Ook voor de club is het een zeer vervelende timing, want Ilaix heeft in 2022 een aflopend contract bij FC Barcelona. Het verlengen van zijn verbintenis stond dan ook hoog op het prioriteitenlijstje van voorzitter Joan Laporta en daarover werd zelfs af voorzichtig gesproken. Aan het begin van het nieuwe seizoen zouden beide partijen om tafel, maar de handelsrelatie zal door dit incident niet bepaald beter geworden zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen