Zéér zware loting voor PSV in groepsfase Europa League

27 augustus 2021, 12:38   Bijgewerkt: 31 augustus 2021, 16:01
Foto: © ProShots

PSV heeft in de groepsfase van de Europa League een hele zware kluif toebedeeld gekregen. De Eindhovenaren werden gekoppeld aan het AS Monaco van Myron Boadu, Real Sociedad en Sturm Graz. Dat is vrijdagmiddag uit de loting van de Europa League gekomen, waarmee de ploeg van Roger Schmidt uit bijna elke pot wel een zware tegenstander trof. Ook John van den Brom wacht met RC Genk een zwaar karwei, terwijl Peter Bosz tevreden kan zijn. 

Als allereerste kwam het Olympique Lyon van Peter Bosz uit de koker uit de sterke Pot 1, terwijl het RC Genk van John van den Brom in de tweede ronde werd gekoppeld aan Dinamo Zagreb. Tussendoor was PSV al gelinkt aan het sterke AS Monaco in Groep B, waarmee de Eindhovenaren sowieso hun borst konden natmaken. Helemaal toen Real Sociedad er nog bij kwam vanuit de derde groep, waardoor de Eindhovenaren sowieso een zwaar karwei stond te wachten.

Positief voor de Eindhovenaren is wel dat ook de nummer drie mogelijk nog Europees voetbal speelt via de Conference League, dus toen Sturm Graz als laatste uit de kokers kwam, zal er ook enigszins opgelucht zijn gereageerd, want daar waren ook nog zwaardere tegenstanders mogelijk. Al met al is het wel een zware loting voor de Eindhovenaren, die mogelijk Mohamed Ihattaren treffen als die zijn transfer naar AS Monaco nog afrondt

Bosz treft met Rangers, Sparta Praag en Brøndby een poule zonder echte kleine ploegen, maar ook zonder absolute sterkhouders en is met Lyon dan ook favoriet om door te gaan. Dat is RC Genk, ondanks dat het in Pot 2 zat, zeker niet: Van den Brom treft Dinamo Zagreb, West Ham United en Rapid Wien. Verder is ook de poule met Napoli, Leicester City en Legia Warschau ontzettend zwaar. Door de verandering van de Europese competities lijkt het als de groepsfase van de Europa League dit seizoen zwaarder is dan de vorige, toen PSV bijvoorbeeld tegen Granada, PAOK Saloniki en Omonia Nicosia speelde. 

Europa League-loting

Groep A:

Olympique Lyon

Rangers FC

Sparta Praag

Brøndby 

Groep B:

AS Monaco

PSV

Real Sociedad

Sturm Graz

Groep C:

Napoli

Leicester City

Spartak Moskou   

Legia Warschau       

         

Groep D:

Olympiakos

Frankfurt

Fenerbahçe

Antwerp FC

Groep E:

SS Lazio

Lokomotiv Moskou

Marseille

Galatasaray

Groep F:

Sporting Braga

Rode Ster Belgrado

Ludogorets

FC Midtjylland

Groep G:

Bayer Leverkusen

Celtic

Real Betis Sevilla

Ferencváros

Groep H:

Dinamo Zagreb

RC Genk

West Ham United

Rapid Wien

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen