Kranten positief over Nederlands elftal: 'Oranje wint potje Risk'

12 oktober 2021, 07:43
Foto: © ProShots

Het Nederlands elftal won maandagavond kinderlijk eenvoudig van Gibraltar. De ploeg van Louis van Gaal kwam uiteindelijk tot zes treffers in De Kuip, waarmee de interlandperiode met twee overwinningen en zonder tegentreffers afgesloten werd. In de Nederlandse media was er na het duel vooral lof voor Noa Lang, Arnaut Danjuma én Virgil van Dijk. 

'Oranje wint potje Risk van Gibraltar', is de ludieke kop van het Algemeen Dagblad. 'De eindscore gisteren was zoals je die verwachten mocht en zonder zorgen kan het Nederlands elftal nu toeleven naar zijn laatste hordes in de WK-kwalificatiereeks, komende maand tegen Montenegro en Noorwegen. Met volwaardig topvoetbal had het allemaal weinig te maken, maar het Nederlands elftal deed gisteravond wat het moest doen in de Kuip, al was het maar ter vermaak van het publiek. (…) Basisdebutant Noa Lang en vooral invaller Arnaut Danjuma gaven met plezier een showtje weg op de vleugels, bij wijze van open sollicitatie.'

'In sportieve zin is het spel van de flankspelers Noa Lang en invaller Arnaut Danjuma mooi meegenomen', sluit De Volkskrant zich aan bij die woorden. 'Bondscoach Louis van Gaal speelt min of meer tegen zijn zin 4-3-3, omdat hij te weinig tijd heeft om op 5-3-2 te trainen en omdat hij volgens hemzelf over weinig buitenspelers van topniveau beschikt. Lang en Danjuma, die een paar jaar geleden al een paar keer international was, dienen zich aan als serieuze opties, hoe weinigzeggend het niemendalletje ook was. Ze zitten vol trucs en zijn snel, waarbij Danjuma kracht meebrengt en Lang gratie.'

Ook De Telegraaf looft Lang en Danjuma, maar ziet ook dat door de rentree van Virgil van Dijk de verhoudingen binnen Oranje weer zijn hersteld. 'Het is niet vaak belicht, maar de afwezigheid van Virgil van Dijk is van grote invloed geweest op de afgang van Oranje op het EK en in het bijzonder tegen Tsjechië. Zelfs aanvoerder Georginio Wijnaldum zei de leiderschapskwaliteiten van Van Dijk te missen. Het is geen gewaagde stelling dat Frank de Boer nog bondscoach van Oranje zou zijn als hij de beschikking had gehad over Van Dijk. De terugkeer van de aanvoerder – hoewel nog niet op het niveau van voor zijn blessure – heeft Van Gaal geen windeieren gelegd.'

Toch was niet alles koek en ei maandagavond, zag dagblad Trouw. 'Smetjes? Ze waren er. Steven Berghuis trof hetzelfde zeldzame lot dat Clarence Seedorf ooit moest ondergaan: als Oranje-speler uitgefloten worden door het eigen publiek. De deels met Feyenoorders gevulde Kuip heeft hem zijn overgang naar Ajax nog niet vergeven. Joël Drommel zal ook weinig plezier aan het potje hebben beleefd. Hij zat opnieuw op de tribune. Van Gaal wilde 'bevestigen noch ontkennen' dat de PSV-doelman disciplinair was gestraft. Het kon de pret niet drukken. Oranje boekte toch alweer de tiende zege van 2021, een aantal dat eerder alleen in 1974, 2008 en 2010 werd gehaald.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen