Zaakwaarnemer Neymar en Lewandowksi zwaar in de problemen

1 oktober 2021, 18:50
Foto: © ProShots

Topmakelaar Pini Zahavi is in België in verdenking gesteld wegens schriftvervalsing en witwassen. De zaakwaarnemer regelt onder andere de zaken voor Paris Saint-Germain-ster Neymar en Bayern München-goalgetter Robert Lewandowski.

Zahavi woont in Londen en kwam een tijdje geleden al vrijwillig naar België om verhoord te worden in het onderzoek bij voetbalclub Moeskroen. Onderzoeksrechter Michel Claise voelde Zahavi aan de tand over schriftvervalsing en witwassen. Hij mocht toen weer naar huis, maar zit nu weet in de problemen. Dat meldt Het Nieuwsblad. De club zou tussen 2015 en 2018 gefinancierd worden door de spelersagent. Het is verboden om als makelaar een club in handen te hebben. Om de licentiecommissie te misleiden, zouden er vervalsingen gepleegd zijn.

'De onderzoekers kregen volgens onze informatie vanuit het fiscaal paradijs Malta bezwarend materiaal dat aantoont dat Zahavi via een aantal firma's waar hij zelf achter zat, geld in de club pompte terwijl dat eigenlijk al niet meer mocht', schrijft de Belgische krant. Met de club uit Moeskroen gaat het momenteel dramatisch. Vorig seizoen degradeerde Moeskroen naar het tweede niveau. Daar staat de ploeg momenteel laatste na zes wedstrijden met één punt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen