Coronaperikelen Oranje O19 leiden tot bizar duel en woede Israël

16 november 2021, 21:23   Bijgewerkt: 23 november 2021, 22:14

De EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje Onder 19 heeft dinsdagmiddag tot bizarre taferelen geleid. Door een corona-uitbraak besloot de Nederlandse ploeg namelijk met slechts elf man op komen draven en zaten er dus geen reservespelers op de bank. Oranje won wel met 1-4, maar de omstandigheden hebben in Israël tot woede geleid. 

Ook trainer Bert Konterman en een deel van zijn staf was wegens corona niet aanwezig. De Telegraaf wist daarbij te vertellen dat Konterman wegens geloofsovertuiging niet gevaccineerd is en voor de wedstrijd corona opliep. Hij zou volgens de krant in een zogeheten corona-ziekenhuis in Israël liggen, waar hij tien dagen zal moeten blijven, maar dat verhaal wilde de KNVB niet bevestigen. 

De woede bij de Israëlische autoriteiten zou volgens de krant komen omdat ervoor is gekozen om de spelers niet te testen. Dit om te voorkomen dat er meer spelers in Israël moeten achterblijven. De KNVB zelf legde in ieder geval uit dat ervoor is gekozen om een minimaal aantal spelers mee te nemen naar de wedstrijd. Dat leidde ertoe dat Oranje met enkel elf basisspelers en dus zonder reserves aan de wedstrijd begon.

Daar kwam zelfs nog bij dat Naci Ünüvar vroeg in de wedstrijd geblesseerd raakte en Oranje dus met tien man kwam te staan. Dit was echter maar van tijdelijke duur: gedurende twintig minuten werd de Ajacied opgelapt, waarna hij het elftal in het laatste uur weer compleet was. Nederland won de wedstrijd uiteindelijk met 1-4. Mylian Jimenez, Emanuel Emegha, Xavi Simons (penalty) en Fedde de Jong waren de doelpuntenmakers. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen