KNVB komt met uitspraak over wedstrijden in amateurvoetbal

29 november 2021, 19:22
Foto: © ProShots

De KNVB gaat een Kamerdebat over de nieuwe coronamaatregelen afwachten om een definitief oordeel te vellen over het vervolg van de competitie. Door de nieuwe regels is het verboden om na 17.00 uur te trainen, maar mogelijk wordt er in de Tweede Kamer nog anders besloten. In de zogenoemde prestatieve competities wordt komend weekend echter sowieso niet gevoetbald.

De KNVB hoopt dat de Tweede Kamer akkoord gaat met het idee om trainingen tot 20.00 uur te laten duren. Volgens de bond kan er in dat geval door enkele zaken te schuiven een flink deel van de trainingen doorgaan. Bovendien heeft de KNVB bij het Voetbal Medisch Centrum opgevraagd in hoeverre het verantwoord is om wedstrijden te spelen zonder trainingen.

In de prestatieve competities, waarin wordt gevoetbald om promotie en degradatie, worden de wedstrijden van komend weekend geschrapt. Dat geldt voor de jeugdteams en de senioren. Er mogen wel inhaalwedstrijden worden gepland, zodat het verschil op de ranglijst tussen de clubs niet te groot wordt. De KNVB hakt na het Kamerdebat een knoop door over de andere wedstrijden.

In de recreatieve competities wordt komend weekend wél gevoetbald, zo schrijft de bond. 'Niemand weet welke coronamaatregelen er nog nodig zijn de komende tijd', aldus directeur Jan-Dirk van der Zee op de website van de KNVB. 'Het uitgangspunt blijft voor ons dat sporten bijdraagt aan een goede gezondheid en dus als essentieel gezien moet worden. We hopen echt dat de amateursport na het Kamerdebat van woensdag iets meer ruimte krijgt, zodat het niet door de 17.00-05.00 uur-regeling stil komt te vallen.'

Bekeramateurs blijven trainen

Volgens het Algemeen Dagblad hoeven de amateurs die nog in het TOTO KNVB Bekertoernooi zitten sowieso niet naar de trainingsmaatregelen te kijken. Voor hen is een uitzondering in het leven geroepen. De nog actieve amateurs mogen blijven trainen tot zij actief zijn in het bekertoernooi. Barendrecht gaat in de tweede ronde op bezoek bij Ajax, Excelsior Maassluis treft FC Emmen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen