'KNVB wil in Israël achtergebleven Konterman snel terug'

23 november 2021, 22:29

De KNVB hoopt Bert Konterman snel weer in Nederland te kunnen verwelkomen. De bondscoach van Oranje Onder 19 is vorige week achtergebleven na het bizarre uitduel van zijn ploeg in Israël. Dit omdat hij na aankomst positief testte op het coronavirus.

Konterman, die ervoor heeft gekozen zich niet te laten vaccineren, moest om die reden direct in quarantaine. Hij miste daarmee niet alleen de wedstrijd van zijn ploeg, maar ook de vlucht terug naar Nederland. De bondscoach mocht Israël pas verlaten wanneer hij een negatieve PCR-test kon laten zien.

Een veiligheidsofficial van de KNVB onderging hetzelfde lot en wacht eveneens tot hij mag terugkeren naar Nederland, zo vervolgde De Telegraaf. Assistent-trainer Urvin Lee ging het in Israël beter af. Hij testte ook positief na aankomst, maar kon vlak voor vertrek wél een negatieve PCR-test overleggen. 

De coronaperikelen leidden tot bizarre omstandigheden rond de interland tegen Israël. Zo wilde Oranje de eigen spelers niet laten testen om te voorkomen dat ook zij in het land moesten achterblijven. Dit overigens tot woede van de Israëlische autoriteiten. Het betekende dat de ploeg uiteindelijk géén wisselspelers meenam naar de wedstrijd en slechts elf spelers op het wedstrijdformulier had staan. Oranje won overigens alsnog met 1-4. 

Lees ook: Coronaperikelen Oranje O19 leiden tot bizar duel en woede Israël

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen