Jansen keek naar Emmen en Utrecht: "Het kan moeizaam gaan"

15 december 2021, 16:32

Johnny Jansen neemt de bekerwedstrijd tegen De Treffers erg serieus. De trainer van sc Heerenveen krijgt donderdagavond bezoek van de ploeg uit Groesbeek en weet dat er niet zomaar gewonnen gaat worden. Hij noemt de uitschakeling van FC Emmen en FC Utrecht als voorbeeld.

Emmen verloor thuis van Excelsior Maassluis (0-1), terwijl Utrecht ten onder ging bij NAC Breda ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/394700/tweede-stunt-van-de-avond-haye-schakelt-fc-utrecht-uit/,_blank,3-2]). "Dit zijn altijd lastige wedstrijden", aldus Jansen op de [a,https://www.sc-heerenveen.nl/nieuws/2021/we-moeten-onszelf-een-goed-gevoel-geven,_blank,website] van Heerenveen.  "We weten hoe moeizaam het kan gaan. Kijk maar naar onze vorige bekerwedstrijd en naar Emmen gisteren, of Utrecht. Voor ons telt tegen De Treffers maar één ding: de volgende ronde bereiken. We moeten onszelf een goed gevoel geven."

Jansen gaat tegen de amateurs uit Gelderland wel wat wijzigingen doorvoeren, maar weigert zijn volledige elftal op de schop te gooien. "Die keuzes kunnen te maken hebben met de fysieke belastbaarheid van sommigen. Je moet dit serieus aanpakken. Je doet het tegen een elftal uit een lagere competitie eigenlijk nooit goed. Het gaat ook om het signaal dat je afgeeft: we willen zover mogelijk komen in het bekertoernooi."

Heerenveen overleefde de eerste ronde van de KNVB Beker met pijn en moeite. Op bezoek bij AFC uit de Tweede Divisie werd slechts met 1-2 gewonnen. Jansen wil voorkomen dat zijn ploeg opnieuw te maken krijgt met een zwaar duel. De Treffers staat momenteel op de achtste plek in de Tweede Divisie en rekende in de eerste ronde na strafschoppen af met Rijnsburgse Boys. Donderdag wordt er om 21.00 uur afgetrapt in het Abe Lenstra Stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen