Rampscenario Barcelona dreigt: slechts 7 veldspelers inzetbaar

31 december 2021, 12:09

FC Barcelona begint 2022 mogelijk met een grotendeels compleet andere wedstrijdselectie. Het coronavirus heeft in Catalonië de laatste tijd enorm huisgehouden en inmiddels heeft coach Xavi nog maar zeven spelers en twee keepers over voor het treffen met Real Mallorca. Daardoor zal er mogelijk een groot deel van het tweede team meespelen.

El Mundo Deportivo schetst de 'ingewikkelde' situatie van coach Xavi. Liefst tien (!) spelers zijn besmet geraakt met het coronavirus: Dani Alves, Clément Lenglet, Jordi Alba, Alejandro Balde, Samuel Umtiti, Sergino Dest, Gavi, Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé en Abde Ezzalzouli. Onduidelijk is er of er nog meer spelers rondlopen met coronaklachten.

Naast de besmette spelers zijn Pedri, Mempis Depay, Martin Braithwaite, Ansu Fati en Sergio Roberto nog altijd geblesseerd en kunnen normaliter ook niet in actie komen op Mallorca. Winteraanwinst Ferran Torres is nog niet ingeschreven en eveneens nog geblesseerd. Alleen Pedri en Memphis kunnen mogelijk worden klaargestoomd, maar zeker is speeltijd in de eerste wedstrijd van 2022 allerminst. Sergio Busquets en de met corona besmette Gavi zijn geschorst voor het La Liga-duel.

Lees ookBarça wil ondanks zestien (!) afwezigen toch spelen

Daardoor heeft Xavi een gigantisch moeilijke puzzel: Gerard Piqué, Ronadl Araujo, Óscar Mingueza, Eric Garcia, Frenkie de Jong, Riqui Puig en Luuk de Jong zijn beschikbaar, net als keepers Neto en Marc-André Ter Stegen. Vanuit het tweede is Nico Gonzalez inmiddels ook een bekend gezicht bij de A-selectie en ook hij is inzetbaar voor speelminuten.

Inmiddels heeft de oefenmeester vanuit FC Barcelona B een flink aantal spelers laten aansluiten: Ferran Jutglà, Álvaro Sanz, Comas, Mika Mármol, Guillem Jaime, Lucas de Vega, Ilias en Estanis trainen mee met de hoofdmacht. Mogelijk moet er op hen een beroep worden gedaan. Heel veel ruimte om te verplaatsen is er in januari niet voor de Catalanen: dan wordt een belangrijk deel van de Copa del Rey afgewerkt.

Mogelijke opstelling FC Barcelona: Araujo, Piqué, Eric Garcia, Mingueza; Frenkie de Jong, Nico, Riqui Puig; Ilias, Luuk de Jong en Jutglà.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen