'SC Heerenveen krijgt flinke concurrentie voor Veerman-opvolger'

15 december 2021, 12:14

SC Heerenveen krijgt serieuze concurrentie in de strijd om Patrick Berg. De controlerende middenvelder van de Noorse landskampioen Bodø/Glimt wordt in het Abe Lenstra stadion gezien als perfecte aanwinst, mocht Joey Veerman vertrekken. Vanuit Schotland en Frankrijk is er echter ook interesse voor de voetballer.

Waar Veerman vooral bekend staat om zijn aanvallende intenties, is Berg een echte controleur. Qua types zijn ze dus niet echt één op één te vergelijken. Desondanks wil Heerenveen niets liever dan hem halen, mocht de Volendammer deze winter een transfer maken. Afgelopen zomer was de club al akkoord met Berg, maar de clubs konden het niet eens worden over de transfersom. "We vinden Berg een interessante speler", liet technisch manager Ferry de Haan onlangs weten in de Leeuwarder Courant. "Maar ik weet niet hoe reëel zijn komst is."

Dat heeft alles te maken met de goede prestaties van Bødo/Glimt in de Conference League. De Noren walsten met 6-1 over AS Roma heen en Berg was een van de uitblinkers. Dat is dus ook bij andere clubs opgevallen. Nummer zes van de Ligue 1, RC Lens, zou volgens Foot Mercato maar wat graag zaken doen met de middenvelder. Ook De Fransen wilden in de zomer al toeslaan, maar destijds konden ook zij niet aan de vraagprijs voldoen. Met een nog éénjarig contract hoopt de club alsnog toe te kunnen slaan.

Naast Lens en Heerenveen is ook het Glasgow Rangers van Giovanni van Bronckhorst in de race. Dat terwijl de Schotse landskampioen afgelopen zomer nog hoopte op de komst van Joey Veerman. Dat de Friezen destijds acht miljoen euro wilden hebben, kan de club nu duur komen te staan mocht de Nederlandse trainer de voetballer voor de neus van de pompeblêdenformatie weggrijpen.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen