Aubameyang verlaat Afrika Cup door geconstateerd hartprobleem

17 januari 2022, 21:32

Pierre-Emerick Aubameyang heeft de Afrika Cup verlaten. De voetbalbond heeft de aanvoerder van Gabon toestemming gegeven om vanwege hartproblemen terug te keren naar Arsenal.

Aubameyang ontbrak vrijdag aan de aftrap bij Gabon voor het duel met Ghana, nadat het medisch team van de Afrikaanse voetbalbond (CAF) een probleem aan het hart bij de 32-jarige spits had vastgesteld. Bondscoach Patrice Neveu laat Goal weten dat de aanvaller om gezondheidsredenen terugkeert naar Noord-Londen. Aubameyang kwam niet in actie op de Afrika Cup. Eerst testte hij positief op het coronavirus, daarna kwamen de vermeende hartproblemen aan het licht. 

Ook Aubameyangs ploeggenoten Axel Meyé en Mario Lemina legden een positieve test af en misten het openingsduel met de Comoren (1-0 winst). Ook bij hen zijn problemen vastgesteld. "Onderzoek bracht hartafwijkingen aan het licht", is het enige dat de Gabonese bond erover laat weten. "De CAF wilde geen enkel risico nemen." 

Lees ook: 'Arsenal komt uit bij oud-Willem II'er als vervanger Aubameyang

Ook over de aard van de hartproblemen wordt met geen woord gerept. Voor Aubameyang is het de zoveelste tegenvaller, nadat hij bij Arsenal uit de gratie is geraakt. Trainer Mikel Arteta doet geen beroep meer op de aanvaller, die zijn aanvoerdersband zag worden afgepakt. Aubameyang hield zich niet aan disciplinaire afspraken bij de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen