'Bizarre wending: Aubameyang transfervrij naar Barça'

31 januari 2022, 21:13

De transfersoap rond Pierre-Emerick Aubameyang lijkt een opvallende wending te krijgen. De aanvaller leek niet naar FC Barcelona te gaan, maar nu is een deal toch weer mogelijk. Arsenal zou de spits inmiddels transfervrij willen laten gaan. Alleen de medische keuring staat een deal nog in de weg.

Aubameyang verraste maandag alles en iedereen door het vliegtuig naar Barcelona te pakken. De aanvaller had een vrije dag en stelde dat hij met de familie naar de Spaanse stad ging, maar Engelse en Spaanse media wisten meteen dat het om een mogelijke transfer ging. De Catalanen konden in eerste instantie niet voldoen aan de salariseisen van de voetballer, terwijl zijn club Arsenal niet mee wilde betalen bij een eventuele huurdeal.

Nu heeft de club uit Londen de handen van de speler afgetrokken, waardoor hij transfervrij de overstap kan maken naar Camp Nou. Dat meldt onder andere Fabrizio Romano. Aubameyang doet zelf water bij de wijn door een deel van zijn weeksalaris van 420.000 euro in te leveren om de transfer te forceren. Het is de vraag wat het betekent voor Memphis Depay en Luuk de Jong, die dus een extra concurrent zien komen voor de spitspositie.

Dat Arsenal de aanvaller transfervrij laat gaan, is opvallend. De voetballer lag al langer onder vuur in Londen, maar de club maakt nu wel een dik verlies op hem. Aubameyang werd in 2018 voor ruim zestig miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund. Hij maakte in zijn eerste seizoenen enorm veel indruk bij een dolend Arsenal, maar onder Mikel Arteta is hij vooral buiten de lijnen in het nieuws gekomen. Hij moet Barça nu naar de bovenste vier ploegen van La Liga helpen, zodat de ploeg zich plaatst voor de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen