'Barcelona bereikt persoonlijk akkoord met Aubameyang'

29 januari 2022, 16:44

FC Barcelona heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Pierre-Emerick Aubameyang, zo maakt de Spaanse journalist Gerard Romero zaterdagmiddag bekend. Of de 32-jarige aanvaller van Arsenal ook daadwerkelijk de komende maanden in Camp Nou is te bewonderen, hangt af van de toekomst van Ousmane Dembélé.

Om de komst van Aubameyang mogelijk te maken, moet Barcelona ruimte maken in het salarishuis. Daarvoor wil de club Dembélé verkopen. De Franse aanvaller is persona non grata omdat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. Meerdere clubs willen Dembélé wel overnemen van Barcelona, maar een paar dagen voor het sluiten van de winterse transfermarkt staat de buitenspeler nog gewoon op de loonlijst in de Catalaanse hoofdstad.

Arsenal wil wel meewerken aan een (tijdelijk) vertrek van Aubameyang, een van de grootverdieners van de Londense club. De spits uit Gabon werd in december om disciplinaire redenen uit de selectie gezet. Bovendien werd zijn aanvoerdersband afgepakt. Naast Barcelona ziet ook Juventus een samenwerking met Aubameyang wel zitten. De club uit Turijn kampt niet met de salarisproblemen die Barça in een wurggreep houden.

Mocht Barça erin slagen om de komst van Aubameyang rond te maken, dan is de Gabonees de derde aanvaller die deze winter aan de selectie van trainer Xavi wordt toegevoegd. Eerder kwam Ferran Torres over van Manchester City en Adama Traoré van Wolverhampton Wanderers, al is de komst van laatstgenoemde nog niet officieel bevestigd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen