'Komst Aubameyang naar Barça dichterbij; salaris nog hindernis'

30 januari 2022, 16:10

De komst van Pierre-Emerick Aubameyang naar FC Barcelona is na dit weekend weer een stap dichterbij. De spits moet de krap bezette voorhoede van de club aanvullen, in eerste instantie op huurbasis. Niet geheel verrassend gaan de laatste details die moeten worden afgerond over het salaris van de Gabonees. 

Dat alles meldde The Athletic zondagmiddag, nadat al meerdere media een persoonlijk akkoord tussen Aubameyang en Barcelona hadden gemeld. Inmiddels zijn ook de clubs dichter bij een overeenkomst - huur zónder optie tot koop - al vormt het salaris van de spits dus nog een probleem. Dat komt uiteraard vooral door de financiële situatie waarin FC Barcelona verkeert.

Het medium spreekt van een weeksalaris van ruim 420.000 euro, waarbij de vraag is wie welk deel van dat bedrag voor zijn rekening zal nemen. Arsenal is bereid af te zien van een huursom, maar wil wel dat Barcelona dan een zo groot mogelijk deel van het salaris overneemt. Voor de Catalanen wordt dat een lastig verhaal, al kan er veel mogelijk worden wanneer Ousmane Dembélé nog voor de deadline een nieuwe club vindt.

Aubameyang is een van de vele opties voor de spitspositie die deze transferwinter de revue passeerden. Ook onder meer Álvaro Morata en Edinson Cavani werden genoemd, maar hun komst bleek eerder al niet haalbaar. Vandaag deed zich wel nog een andere optie voor: de transfervrije Diego Costa zou in Camp Nou zijn aangeboden.

Lees ook: 'Opvallende nieuwe optie: Diego Costa aangeboden bij Barcelona'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen