Luuk de Jong begint 2022 met hoofdrol bij winnend Barcelona

2 januari 2021, 22:58

FC Barcelona is het nieuwe jaar zondagavond goed begonnen. Dat gold in het bijzonder voor spits Luuk de Jong. De Nederlander startte in het competitieduel tegen Mallorca noodgedwongen in de basis en eiste daarbij direct een hoofdrol op. Met een kopbal zorgde hij voor de enige treffer bij een 0-1 overwinning. 

Het was een wedstrijd die Xavi vooraf liever niet had willen spelen. Naast zijn gebruikelijke waslijst aan geblesseerden kreeg hij deze week namelijk ook nog te kampen met de schorsing van Sergio Busquets en een flink aantal coronabesmettingen. Met een noodgedwongen gewijzigd basiselftal en een met jeugdspelers gevulde bank begon Barcelona daarom aan het treffen met Mallorca. Onder meer Luuk de Jong stond daarom weer eens aan de aftrap.

Dat gebeurde in een week waarin het vooral ging over de nieuwe bestemming van De Jong. De spits komt nauwelijks in de plannen van Xavi voor en lijkt deze winter daarom (op huurbasis) te mogen vertrekken. Vandaag was hij echter nodig en die kans greep hij met beide handen aan. Al twee keer was hij dicht bij de openingstreffer. Eerste raakte hij de paal, om vervolgens met een waanzinnige omhaal ook de lat te treffen. Een stukje pech stond een spectaculair begin van 2022 in de weg.

Een mooie start van het jaar werd het alsnog, want op slag van rust was het alsnog De Jong die Barcelona op voorsprong zette. Dat deed hij zoals hij ze zo vaak binnenwerkte: met het hoofd. Het was zelfs het laatste balcontact van de eerste helft en dus zorgde hij ervoor dat de Catalanen met een goed gevoel de kleedkamer konden opzoeken. 

Na rust bleven echt grote kansen uit en moest Barcelona aan de andere kant een gelijkmaker zien te voorkomen. Het was pas tegen het einde van de wedstrijd dat Mallorca wat dichter bij het Catalaanse goal kwam, maar echt gevaarlijk werd het lange tijd niet. Eén keer was een redding van Marc-André ter Stegen wel nodig: op een schot van dichtbij in blessuretijd reageerde de Duitser voortreffelijk, waarmee hij zijn ploeg op de been hield.   

Op dat moment had Xavi al een beroep moeten doen op enkele van de meegereisde jeugdspelers: Alvaro Sanz en Estanis Pedrola maakten hun debuut. Dat werd een mooi debuut, want de overwinning over de streep getrokken. FC Barcelona klom naar plek vijf en komt langzaam in de buurt van de plekken waar het hoort te staan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen