'Opvallende nieuwe optie: Diego Costa aangeboden bij Barcelona'

30 januari 2022, 11:57   Bijgewerkt: 30 januari 2022, 12:04

FC Barcelona hoopt zich deze winter nog te versterken met een spits. Pierre-Emerick Aubameyang zou een serieuze optie zijn, al zitten er flink wat haken en ogen aan diens komst. Inmiddels heeft zich een nieuwe, goedkopere optie voorgedaan: Diego Costa is bij de Catalaanse club aangeboden.

Dat meldde het Spaanse Sport. Costa speelde zijn meeste wedstrijden voor Atlético Madrid en Chelsea, maar verhuisde na zijn vertrek bij eerstgenoemde naar het Braziliaanse Atlético Mineiro. Na slechts een half seizoen bij die club (vijf doelpunten en één assist in negentien wedstrijden) is hij opnieuw transfervrij en daarmee een haalbare optie voor Barcelona. 

Eerder werd hij al gelinkt aan Valencia, maar ook Barcelona zou zijn komst nu overwegen. Dat zou vooral interessant worden wanneer andere opties niet haalbaar blijken. De komst van Álvaro Morata heeft de club inmiddels uitgesloten. Met Aubameyang is Barça naar verluidt persoonlijk rond, maar die transfer kan pas doorgang vinden als Ousmane Dembélé deze winter nog wordt verkocht.

Lees ook: 'Drie clubs willen Dembélé overnemen van FC Barcelona'

Tot dusver voltooide Barcelona ondanks de financiële situatie deze winter al drie inkomende transfers. Na de terugkeer van Dani Alves en de miljoenentransfer (55 miljoen) van Ferran Torres, werd zaterdag ook Adama Traoré verwelkomd in Camp Nou. Daartegenover stond het vertrek van Philippe Coutinho, die verhuurd werd aan Aston Villa. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen