Schreuder kan mede door Dost lachen bij Club Brugge-debuut

15 januari 2022, 22:36

Alfred Schreuder (46) kan terugkijken op een geslaagd debuut als hoofdcoach van Club Brugge. De Nederlandse oefenmeester won zaterdagavond mede dankzij een doelpunt van Bas Dost simpel van laagvlieger STVV (2-0).

Met het debuut van Schreuder was er in de basisopstelling ook ruimte voor Ruud Vormer. De captain was door Philippe Clement gedegradeerd tot wisselspeler in de laatste maanden, maar had onder zijn landgenoot een plekje gekregen aan de aftrap. Dat gold ook voor Bas Dost, maar niet voor Noa Lang. De oud-Ajacied was geschorst na zijn rode kaart tegen Cercle Brugge.

Zonder de buitenspeler hoefde Schreuder niet lang te wachten op de eerste treffer van de avond. Binnen het half uur zorgde megatalent Charles De Ketelaere voor het openingsdoelpunt, na geknoei achterin bij de bezoekers. Daarmee is hij de jongste speler (20 jaar en 311 dagen) met minimaal vijftien Jupiler Pro League-goals voor de Blauw-Zwarten, sinds Maxime Lestienne (20 jaar en 153 dagen) in 2012. 

Lees ookVormer gaat voor kans onder Schreuder: "Vreselijke tijd gehad"

Sowieso was de thuisclub oppermachtig: Club Brugge gaf meer geslaagde passes op de helft van de tegenstander (163) dan STVV er in totaal gaf. Het duel werd echter pas na een uur beslist, toen Dost in de diepte werd weggestuurd. Hij lobde de bal over de uitkomende Daniel Schmidt en zorgde voor de definitieve lach op het gezicht van Schreuder.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen