Arsenal verscheurt contract Aubameyang; stilte in Barcelona

2 februari 2022, 08:59   Bijgewerkt: 2 februari 2022, 09:14

Het is nog altijd wachten tot Pierre-Emerick Aubameyang zich officieel speler van FC Barcelona mag noemen. De spits zelf trainde dinsdag al mee met de Catalaanse club en de Spaanse pers schrijft voortdurend over hem, maar vanuit de club blijft het twee dagen na de deadline nog erg stil. Duidelijk is in ieder geval wel dat hij bij Arsenal niet meer terugkeert.

De Engelse club waar Aubameyang vier jaar onder contract stond bevestigde dinsdagavond namelijk wel al zijn vertrek. Op de website viel te lezen dat zijn contract in onderling overleg is ontbonden. De club wenste hem succes in het volgende hoofdstuk van zijn carrière, al werd ook daar FC Barcelona nog niet genoemd. Op de clubwebsite van de Catalanen valt eveneens nog niets te lezen over de komst van Aubameyang.

En dat terwijl alles twee dagen na het sluiten van de transfermarkt al in kannen en kruiken zou moeten zijn. Tijdens Deadline Day werd het akkoord tussen de partijen in de pers al gemeld. Eerder was er sprake van een huurdeal, maar nadat de clubs het niet eens konden worden over de verdeling van zijn salaris, werd besloten zijn contract in Londen te verscheuren, zodat hij een transfervrije overstap kon maken. 

Als Aubameyang eenmaal officieel Barça-speler is, volgt het volgende probleem voor de club. Volgens de reglementen van de UEFA mogen er slechts drie nieuwelingen worden ingeschreven voor Europese competities, terwijl Barça met Ferran Torres, Adama Traoré, Dani Alves en dus Aubameyang vier spelers verwelkomde. Volgens Spaanse media zal de keuze op een van de twee laatstgenoemden vallen. Aangezien die deadline vandaag (woensdag) al is, zal er later op de dag ongetwijfeld meer bekend worden over de komst van Aubameyang.

Lees ook: Xavi moet harde keuze maken: valt Alves of Auba buiten de boot?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen