Cziommer tipt Slot als opvolger Schmidt: "Ik meen het serieus"

4 februari 2022, 07:37

Simon Cziommer adviseert PSV om werk te maken van de komst van Arne Slot nu duidelijk is geworden dat Roger Schmidt na dit seizoen op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. De zittende trainer van de Eindhovense club maakte zijn besluit om zijn aflopende contract niet te verlengen donderdag bekend.

Aan tafel bij het ESPN-programma Voetbalpraat was de opvolging van Schmidt gisteravond onderwerp van gesprek. "Ik heb het net gekscherend gezegd, maar ik meen het serieus. Op dit moment is Arne Slot de op een na beste trainer in Nederland. Waarom zou PSV er dan niet alles aan doen om deze trainer in te lijven? Het is toch ook een stap voor hem? Een ander budget, een ander team, Champions League-voetbal...", aldus Cziommer.

De suggestie van de oud-voetballer riep de nodige weerstand op bij tafelgenoten Leo Driessen, Yordi Yamali en Kees Kwakman. "Dan kun je net zo goed proberen Erik ten Hag te halen", opperde Driessen. "Dat is wel lastig omdat Ajax qua prestaties op dit moment een betere club is dan PSV", reageerde Cziommer. "Feyenoord is dat niet. Feyenoord kan niet tippen aan wat PSV de laatste jaren heeft gepresteerd. PSV is de enige club waar op dit moment een trainer zou komen om bij de top te spelen. Ik redeneer vanuit PSV, vanuit de club."

Eerder op de avond gaf Schmidt op het clubkanaal van PSV een toelichting bij zijn besluit om na dit seizoen te vertrekken. "Ik weet dat iedereen op zoek is naar één reden voor mijn vertrek, maar het is het hele pakket. Het heeft niets te maken met het financiële gedeelte, het budget, het perspectief of transfers", zei hij. "Ik heb loyaliteit getoond in de anderhalf jaar dat ik bij PSV zit. Het was nooit een optie om PSV tussentijds te verlaten en mijn vertrek heeft niets te maken met een andere club."

Meerdere trainers worden na het vertrek van Schmidt in verband gebracht met het trainerschap bij PSV. Het Eindhovens Dagblad heeft de namen van Ronald Koeman en Peter Bosz laten vallen, terwijl Phillip Cocu ook een logische keuze lijkt. Voor Ruud van Nistelrooy, die zijn trainerscarrière rustig wil opbouwen, lijkt de vacature te vroeg langs te komen.

Lees ook: Zoektocht gestart bij PSV: vijf mogelijke opvolgers voor Schmidt

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen