Nijkamp onthult: opnieuw hoge transfersom voor Sparta

1 februari 2022, 08:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Emanuel Emegha verruilde op de laatste dag van de transfermarkt Sparta voor het Belgische Royal Antwerp FC. Het was een transfer waarover men in Rotterdam niet helemaal tevreden was, aangezien hij nog niet was uitgeleerd bij zijn oude club. Daartegenover staan echter wel zeer gunstige financiële voorwaarden, zo onthulde technisch directeur Gerard Nijkamp. 

Zo gingen er rond de transfer geruchten over een transfersom van anderhalf miljoen. Bij ESPN werd Nijkamp daarmee geconfronteerd, waarop hij antwoordde dat het om 'een hoger bedrag dan dat' ging. "We zijn tevreden met het bedrag dat Antwerp op tafel heeft gelegd. Je moet daarbij ook nog denken aan bonussen en een doorverkooppercentage. Op dat gebied zijn we tevreden, alleen had het niet onze voorkeur om dat deze winter al te doen."

Lees ook: Sparta laat parel en routinier gaan: "Niet onze voorkeur"

Nijkamp stelde dat er voor Emegha bij Sparta nog genoeg ruimte was om zich verder te ontwikkelen. De spits had immers nog niet eens een vaste basisplaats. De speler zelf gaf echter de voorkeur aan een stap naar de nummer drie van de Belgische competitie. Emegha werd door Sparta opgeleid en debuteerde in september 2020 in het eerste elftal. Sindsdien kwam hij tot 39 officiële optredens, waarin hij drie keer scoorde. 

Financieel doet Sparta dus opnieuw goede zaken. Eerder dit seizoen werd al een goede deal gesloten met Watford over het overnemen van doelman Maduka Okoye. Naar verluidt betaalt de Engelse grootmacht liefst zeven miljoen voor de 22-jarige Nigeriaan, die het seizoen echter nog afmaakt bij zijn huidige club. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen