PSG geeft CL-zege geen goed vervolg met blamage in Nantes

19 februari 2022, 23:11

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een enorme wanprestatie geleverd op bezoek bij FC Nantes. Na een dramatische eerste helft ging de miljoenenploeg met een 3-0 achterstand de kleedkamer in. Na rust waren er kansen om dat recht te zetten, maar bleven de Parijzenaren onder meer door een gemiste strafschop van Neymar met lege handen. De wedstrijd eindigde in 3-1.

Aan de basisopstelling, waarin ook voor Georginio Wijnaldum dit keer een plekje was vrijgemaakt, lag het zeker niet. Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar begonnen voor het eerst sinds laatstgenoemde terug is van zijn blessure met z'n drieën voorin. Een voorhoede die garant zou moeten staan voor de nodige treffers, maar deze vielen in de eerste helft aan de andere kant. Al na vier minuten tekende Randal Kolo Muani voor de 1-0, een kwartier later maakte Quentin Merlin 2-0 en via een penalty op slag voor rust - veroorzaakt door Wijnaldum - stuurde Ludovic Blas PSG met een 3-0 achterstand de kleedkamer in. 

De harde woorden die daar ongetwijfeld gevallen waren, leken direct te zijn aangekomen. De tweede helft was pas twee minuten bezig toen ook PSG van de nul af was. De geweldige pass was van Messi, de passeerbeweging en afronding van zijn maatje Neymar. Het leek de aanzet tot meer, maar dat bleef uit. Sterker nog, Neymar liet zich even later ook van zijn slechte kant zien. Niet alleen nadat hij geel pakte voor onsportief gedrag, maar ook toen hij kort daarna van elf meter dé kans op 3-2 veel en veel te slap inschoot. 

Het was tekenend voor de dramatische avond van PSG, dat de eerdere tegenslagen ook niet meer te boven zou komen. Enkele dagen na de Champions League-zege op Real Madrid leed het in Ligue 1 de tweede nederlaag van het seizoen. De spanning in de titelrace is daarmee nog lang niet terug - als nummer twee Marseille wint van Clermont Foot wordt het verschil verkleind tot tien punten - maar de koploper staat wel weer met beide benen op de grond. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen