Soap ten einde: Barça maakt komst Aubameyang eindelijk bekend

2 februari 2022, 11:56   Bijgewerkt: 2 februari 2022, 12:03

Pierre-Emerick Aubameyang is officieel speler van FC Barcelona. Dat hij transfervrij over zou komen van Arsenal was al enkele dagen bekend, maar de bevestiging van zijn komst liet lang op zich wachten. Twee dagen na het sluiten van de transfermarkt was daar dan eindelijk de bevestiging.

De soap rond Aubameyang heeft lange tijd geduurd. In eerste instantie was het probleem dat Ousmane Dembélé niet vertrok om plek te maken voor de Gabonees, waarna ook de onderhandelingen met Arsenal stroef verliepen. Dit omdat de spits gehuurd zou worden, maar de clubs het niet eens werden over de verdeling van het salaris. Uiteindelijk werd besloten dat Aubameyang transfervrij de overstap maakt. Daarna duurde het nog eens twee dagen voor de transfer dan eindelijk bevestigd was. 

Aubameyang tekent in Camp Nou een contract tot medio 2025, met daarbij de optie om in 2023 al uit elkaar te gaan. Zijn afkoopclausule bedraag honderd miljoen euro, zo maakte de club bekend. Voor alle partijen is de transfer een goede oplossing. Bij Arsenal had de speler zich na een eerdere disciplinaire schorsing en het verliezen van zijn aanvoerdersband al onmogelijk gemaakt. Andersom was Barça juist dringend op zoek naar een versterking voor de dit seizoen vaak gemankeerde voorhoede. Eerder was Álvaro Morata concreet in beeld, maar hij mocht bij Juventus niet vertrekken. 

Europa League

Hoewel de gewenste versterking voor Barcelona eindelijk binnen is, is het nog wel de vraag of hij ook in de Europa League in actie mag gaan komen. Aubameyang is na Dani Alves, Ferran Torres en Adama Traoré namelijk de vierde winter versterking, terwijl de club volgens de reglementen van de UEFA slechts drie nieuwelingen in mag schrijven. Spaanse media menen te weten dat óf Alves, óf Aubameyang uiteindelijk buiten de boot zal vallen.

Lees ook: Xavi moet harde keuze maken: valt Alves of Auba buiten de boot?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen