Ajacied Álvarez WK-held Mexico, Canadese tranen na plaatsing

28 maart 2022, 08:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Niet alleen de WK-tickets van Europa worden deze week verdeeld, maar ook de WK-kwalificatie van Noord- en Midden-Amerika nadert zijn einde. Met nog één wedstrijd te gaan heeft Canada zich al geplaatst voor het WK in Qatar van komende winter en heeft Ajacied Edson Álvarez zijn land Mexico een zeer belangrijke dienst bewezen met de winnende treffer.

Met Álvarez in de basis, net als voormalig Eredivisiespelers Hrving Lozano en Jesus Corona, nam Mexico het op tegen Honduras. Het stond op dat moment op de derde plek, die nog recht geeft op deelname aan het WK. Lang leek het zich te verslikken in Honduras, maar twintig minuten voor tijd werd Álvarez de held met de winnende kopgoal.

Mexico staat door de zege drie punten voor op Costa Rica en heeft aan een gelijkspel tegen El Salvador dus al genoeg. De Verenigde Staten wonnen met 5-1 van Panama waardoor het nu evenveel punten heeft als Mexico, maar door het betere doelsaldo op de tweede plek staat. De VS kunnen donderdag tegen Costa Rica het WK-ticket veiligstellen.

Canada heeft drie punten meer door de 4-0 zege op Jamaica, waardoor het van de partij zal zijn in november. Hoeveel dat losmaakt in dat land, wordt misschien nog wel het mooist weergegeven door de tranen van Alphonso Davies. Hij zit momenteel nog thuis door een ontsteking aan een hartzakje, maar streamde het moment van kwalificatie live. De back van Bayern München zal er in Qatar waarschijnlijk wel weer bij zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen