Complimenten voor Riedewald na hoofdrol: "Is moeilijk geweest"

2 maart 2022, 10:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met het beslissende doelpunt groeide Jaïro Riedewald dinsdagavond uit tot matchwinner in de FA Cup-wedstrijd tussen Crystal Palace en Stoke City. De voormalig Ajacied was maandenlang uit beeld bij de Londenaren, maar greep de bekerwedstrijd aan om zich in de kijker te spelen van zijn coach Patrick Vieira.

"Het is moeilijk geweest voor hem", gaf Vieira toe op de clubwebsite van Crystal Palace. "Het is echt moeilijk geweest. Het is niet gemakkelijk voor een speler om niet in de groep te zitten of niet in de selectie te zitten, maar hij is een echte professional geweest. Hij heeft altijd zijn hoofd omhoog gehouden, heeft hard gewerkt en gewacht op zijn kansen."

Bekijk hier: 'verdwenen' Riedewald goud waard voor Palace in FA Cup

Dat geduld werd dinsdagavond beloond met een invalbeurt en direct de hoofdrol. "Vandaag kwam hij op het veld toen het team hem echt nodig had om dat doelpunt te maken, te presteren en zijn energie te brengen. Hij deed het echt goed. Dat is een voorbeeld van wat ik van de spelers wil. We hebben een ploeg waar iedereen kan spelen, dus ik wil dat ze het me moeilijk maken om de opstelling te kiezen. Dat is wat Jairo vandaag deed."

Riedewald, die tot 2024 vastligt in Londen, speelde dit seizoen pas 116 minuten in de Premier League. Afgelopen seizoen kwam de voormalig Ajacied beduidend vaker in de plannen voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen