Dit deden de Europese opponenten van de Nederlandse clubs

13 maart 2022, 20:51
Dit deden de Europese opponenten van de Nederlandse clubs

Het Nederlandse voetbal wacht komende week een cruciale fase. Ajax moet winnen van Benfica om een plek in de kwartfinale van de Champions League af te dwingen, terwijl Feyenoord, PSV, AZ en Vitesse hopen op een plek bij de laatste acht van de Conference League. Dit zijn de resultaten van de Europese tegenstanders van de Nederlandse clubs.

Ajax

Geen perfecte generale voor Benfica, dat in eigen land met 1-1 gelijkspeelde tegen laagvlieger Vizela. Toch zal de nummer drie van Portugal niet ontevreden zijn met het punt. Na een vroege rode kaart voor Adel Taarabt speelde Benfica ruim 85 minuten met een man minder. Na rust kwam Benfica op achterstand, maar de thuisploeg kwam een kwartier voor tijd langszij dankzij Henrique Araujo. Wel heeft Benfica nu twaalf punten minder dan koploper FC Porto.

Feyenoord

De Rotterdammers zijn na een 2-5 zege in Servië al zo goed als zeker van een plek in de kwartfinale. De harde til werkte voor FK Partizan ook door in de competitie. De koploper kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Napredak. Als voornaamste concurrent Rode Ster Belgrado weet te winnen, staan de concurrenten in punten op gelijke hoogte.

PSV

Vitesse

In absolute blessuretijd heeft AS Roma een punt overgehouden aan het bezoek aan Udinese. De Italiaanse subtopper kwam na 94 minuten langszij nadat Lorenzo Pellegrini een strafschop benutte. Roma, waar Rick Karsdorp in de basis begon, bleef daardoor de nummer zes van de Italiaanse Serie A.

AZ

AZ-opponent Bodø/Glimt kwam dit weekend nog niet in actie. De Noorse landskampioen is nog niet aan het nieuwe seizoen begonnen. Op 3 april begint Bodø aan de Eliteserien met een wedstrijd tegen Rosenborg.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen